heinä
12

Taaperrusta

Loistavan alkukauden pelannut RoPS on alkanut viime aikoina taapertamaan ja joukkue on tippunut sarjajumboksi. Etenkin vieraissa peli on ollut totaalisen solmussa. Kolmen edellisen vierasottelun maaliero on surullinen 16-3. Tätä ennen RoPS haastoi selvät ennakkosuosikitkin tosissaan ja hävisi yleensä maalilla, maksimissaan parilla.

Joukkueen taapertaminen alkoi 5-1 (0-0) tappioon päättyneessä HJK-ottelussa. RoPS taisteli tuolloin vielä ensimmäisen puoliajan, mutta toisen jakson alussa Etchu Tabe loukkasi nivusensa ja jouduttiin ottamaan kentältä pois. Sen jälkeen HJK teki meidän verkkoon neljä maalia, Jaro kahdeksan ja JJK kolme. Kotonaan RoPS sai onnekkaan pisteen MIFK:lta 1-1 tasurilla ja menetti jo varmalta näyttäneen voiton VPS:lle samoin lukemin.

Kaipaako sota yhtä miestä? Tabe on tärkein lenkki, mutta ei valitettavasti ainoa jo tässä vaiheessa kautta sivussa ollut pelaaja. Kapeassa ringissä, jossa iso osa pelaajista ei ole veikkausliigatasoa, poissaolot näkyvät valitettavan helposti. Kun osa pelaajista pelaa vielä puolivalolla, annetaan muille joukkueille liikaa tasoitusta. Jos pääsee pelaamaan Veikkausliigaa, on kentällä annettava koko ajan 100% tai ura jatkuu tulevilla kausilla divareissa. RoPS on ennenkin aloittanut kauden hyvin, mutta pitkässä juoksussa leveämmällä materiaalilla pelaavat joukkueet ovat aina ajaneet ohi.

Nyt tarvitaan liigatason asennepelaajia, jotka tarjoavat päävalmentaja John Allenille vaihtoehtoja. Sakari Saarisen hankinta oli hyvä, mutta kahdestaan Eetu Muinosen kanssa he eivät muodosta liigatason keskikenttää. Toivottavasti testiin tulevista skotlantilaisista, Kevin Finlaysonista ja Dene Shieldsistä, on apua tälle rintamalle.

Näin JJK-ottelusta vain ensimmäisen jakson, jolloin tilanne oli vielä 0-0. Keskisuomalaisen ottelukoosteesta voidaan nähdä, että lukemat olisivat helposti voineet olla rumemmatkin. Monet ovat kritisoineet maalivahti Alex Nyomia, jonka avaukset ja purut ovat toki heikkoja, mutta monta hyvää torjuntaa hän esitti tässäkin ottelussa. Avausmaali, jossa Nyom tulee alueen ulkopuolelle vastaan lähtee keskikentän harhasyötöstä, jonka jälkeen JJK pelaa nopealla pystysyötöllä reiän puolustukseen. Nyomin purku on epäonnekas eikä RoPS-pelaajia näy vieläkään mailla halmeilla.

Kausi jatkuu ensi sunnuntaina kotipelissä FC Honkaa vastaan. Taben palaa mahdollisesti kokoonpanoon tähän otteluun ja mikäli testimiehet onnistuvat vakuuttamaan valmennusjohdon nähtäneen kentällä myös uusia vahvistuksia. RoPS – FC Honka Keskuskentällä Su 17.7. klo 18.30.

Kommentoi