RoPS on aloittanut kauden 2011 todella vahvasti. Viiden kierroksen jälkeen joukkueella on jo kaksi voittoa (Jaro ja MyPa), tasuri (MIFK) ja kaksi tappiota (JJK ja Honka). En ole ehtinyt muiden kiireiden takia kirjoittelemaan otteluraportteja, mutta kaikki matsit on kuitenkin nähty. Myös eilinen 0-4 voitto MyPasta tuli Urholta katsottua. Terveisiä vaan ”länsilaian kasvatille”. 🙂

RoPS on kärsinyt viime päivinä loukkaantumisista ja lisäksi Tuomo Könönen kärsi kauden ensimmäistä pelikieltoaan, joten pakkaa oli jouduttu jälleen hieman muuttamaan. Tabe palasi omalle tontilleen toppariksi ja sai rinnalleen ensimmäisen liigapelin pelanneen Lahdenmäen. Kemijärven Hyypiä esiintyikin ottelussa erinomaisesti. Ulottuvana pelaajana hän katkoo hyvin hyökkäyksiä, menee tilanteisiin aina täysillä, eikä pääpelissäkään ole moitittavaa. Joskus liukutaklaukset alueen sisällä ovat vähän pelottavia, mutta tälle miehelle kun saadaan vielä lihasta, niin hyvä tulee. Myös Tabe oli eilen päällikkö, mutta samaa ei voi sanoa laitapuolustajista (Turpeenniemi ja Gröhn), joilla oli huonompi päivä. MyPa tuli eilen molemmilta laidoilta liian helposti läpi.

Ensimmäinen jakso oli eilen RoPSin hitusen vahvempaa alkua lukuunottamatta MyPan pallollista hallintaa. Vaikka puolustus toimiikin hyvin ja Lada Lahtinen tekee kärjessä paljon töitä laajalla säteellä, ei RoPS pääse luomaan tilanteita, kun pallo on koko ajan vastustajalla. Keskikenttä on ilman Könöstä aivan liian pehmeä. Prässi on olematonta ja vastustaja saa pyöritellä peliä miten haluaa. Onni onnettomuudessa oli MyPa-pakki Antti Koskisen syöttö omalle maalivahdilleen, joka jäi märällä kentällä lyhyeksi. Lahtinen pääsi nappaamaan pallon välistä ja tsippasi sen alueen ulkopuolelle vastaantulleen Mika Johanssonin käteen. Tilanteesta veskarille suora punainen ja peli oli RoPSin. Ensimmäisen maalin jakson loppuun iski Muinosen esityöstä  Manu Rivera upealla laukauksella paristakympistä.

MyPa ei luovuttanut, vaan painoi päälle tasoitusta hakien. Korkealta karvaaminen avasi paikkoja vieraille, joka kyttäsi nyt jokaista virhettä. Virheitä tulikin ja niistä RoPS pääsi ylivoimahyökkäyksiin, mitkä näyttivät toimivan hyvin. Heti toisen jakson alkuun Lahtinen karkasi puolustajilta ja jätti taaksepäin Eetu Muinoselle, joka laukoi 0-2. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Götzl nousi laidalta, jätti Lahtiselle, joka veti pallon yläkulmaan 0-3. RoPS lisäsi lukemat vielä 0-4:ään Abahassinen karattua helposti MyPa-pakeilta ja survottua pallon ohi Antti Kuismalan. Ottelun lopussa RoPS-veskari Alex Nyom näytti loukkaavan jalkansa ja Tabe joutui lopulta antamaan jopa maalipotkut. Varamaalivahtia ei ollut edes mukana, joten Nyom pelasi tuskaisa ilme naamallaan ottelun loppuun. Toivottavasti loukkaantuminen ei ole vakava.

Bumajen tähdet:
*** Tabe
** Lahtinen
* Lahdenmäki


       Lahtinen
Isteri  Hänninen  Rivera Muinonen
        Götzl
Gröhn Lahdenmäki Tabe Turpeenniemi
        Nyom

Kommentoi