Viime sunnuntain ottelu RoPSin ja FC Hongan välillä keräsi selvästi Veikkausliigan keskivertovaihtoa suuremman potin englantilaisen Betfairin vedonlyöntimarkkinoilla. Kohdetta pelattiin yhteensä 477 529 eurolla ja noin 96 % vedoista oli lyöty Hongan vierasvoitolle. Odotuksista poikkeava jakauma johti Hongan kertoimen putoamiseen 2,4:stä 1,6:een. Myös Veikkaus ja ahvenanmaalainen PAF joutuivat tarkistamaan kohteen kertoimia ja lopulta sulkemaan kohteen hieman ennen alkuperäistä määräaikaa. Suurin osa panostuksista tuli vain vähän ennen ottelun alkua.

Betfairin maajohtaja Asko Heiskasen mukaan puolen miljoonan vaihto ei ole Veikkausliigakohteissa tavaton. Veikkaukselta todetaan vastaavia ”kuumina käyviä” kohteita olleen Veikkausliigassa tälläkin kaudella useita, jolloin yhtiön käytäntönä on muuttaa vetokohteen kertoimia tai sulkea kohde aikaisemmin. (Lähde: LK)

Itse ottelu päättyi FC Hongan voittoon maalein 0-2. IS Veikkaaja nosti jättivaihdon uutiseksi ja syytti analyytikon suulla Hongan maaleista RoPS-veskari Nickolay Pavlenkoa. Maalit voi jokainen tsekata Iltalehden videokoosteesta ja tehdä niistä omat johtopäätöksensä. Ei Pavlenko ottelussa mikään itse varmuus ollut, mutta kumpikaan läheltä tulleista maaleista ei mene mielestäni molarin piikkiin. Vaikka vaihdon määrä on suuri ja pelijakauma epäilyttävä, paikan päällä nähtynä minkäänlaisesta velttoilusta tai vilunkipelistä ei ropsilaisten pelissä näkynyt viitteitä. Todennäköisempää siis on, että muutkin tahot, kuin RoPSia läheltä seuraavat, huomasivat kohteessa selvää ylikerrointa.

Kommentoi