Matti Hiukka

Matti "Bägi" Hiukalle on luvassa lisää vastuuta.

RoPS antoi eilen potkut päävalmentaja John Allenille. Potkujen syynä oli joukkueen heikot esitykset. Veikkausliigassa RoPS on tippunut viimeiselle sijalle.

RoPSin edellinen voitto on toukokuulta ja sen voitottomien otteluiden putki on noussut jo 13 otteluun. Edellinen kotiottelu FC Hakaa vastaan oli RoPSin täydellistä hallintaa, mutta joukkueen heikko viimeistely tuotti jälleen kerran nolla pistettä.

RoPSin takaisin liigaan täksi kaudeksi nostanutta Allenia on kritisoitu mm. pitäytymisestä yhden kärjen taktiikassaan heikompiakin vastustajia vastaan ja ei-liigatasoisten pelaajien värväämisestä Rovaniemelle. Silti on vaikea uskoa, että syynä joukkueen heikkoihin esityksiin olisi ensisijaisesti valmentajassa, vaan syitä on haettava kauempaa – ennen kauden alkua liigaa ravistelleesta vedonlyöntijupakasta. Joukkuetta herättelevä vaikutus muutoksella voi tietysti olla ja toivottavasti onkin.

Uudeksi päävalmentajaksi nousee kakkosvalmentajana toiminut Matti Hiukka (36), joka on aikaisemmin valmentanut FC Santa Clausia. Tiedossa ei ole etsiikö RoPS uutta päävalmentajaa.

Seuran puheenjohtaja Risto Niva lupasi toissakaudella, että ”jos Allen saa potkut sopimuskautensa aikana, minä lähden samalla ovenavauksella.” Saapa nähdä.

Kommentoi