Matti Hiukka

Matti "Bägi" Hiukalle on luvassa lisää vastuuta.

RoPS antoi eilen potkut päävalmentaja John Allenille. Potkujen syynä oli joukkueen heikot esitykset. Veikkausliigassa RoPS on tippunut viimeiselle sijalle.

RoPSin edellinen voitto on toukokuulta ja sen voitottomien otteluiden putki on noussut jo 13 otteluun. Edellinen kotiottelu FC Hakaa vastaan oli RoPSin täydellistä hallintaa, mutta joukkueen heikko viimeistely tuotti jälleen kerran nolla pistettä.

RoPSin takaisin liigaan täksi kaudeksi nostanutta Allenia on kritisoitu mm. pitäytymisestä yhden kärjen taktiikassaan heikompiakin vastustajia vastaan ja ei-liigatasoisten pelaajien värväämisestä Rovaniemelle. Silti on vaikea uskoa, että syynä joukkueen heikkoihin esityksiin olisi ensisijaisesti valmentajassa, vaan syitä on haettava kauempaa – ennen kauden alkua liigaa ravistelleesta vedonlyöntijupakasta. Joukkuetta herättelevä vaikutus muutoksella voi tietysti olla ja toivottavasti onkin.

Uudeksi päävalmentajaksi nousee kakkosvalmentajana toiminut Matti Hiukka (36), joka on aikaisemmin valmentanut FC Santa Clausia. Tiedossa ei ole etsiikö RoPS uutta päävalmentajaa.

Seuran puheenjohtaja Risto Niva lupasi toissakaudella, että ”jos Allen saa potkut sopimuskautensa aikana, minä lähden samalla ovenavauksella.” Saapa nähdä.

Veikkausliiga julkaisi tällä viikolla kauden 2011 otteluohjelman. RoPS saa heti ensimmäisellä kierroksella vastaansa hallitsevan mestarin HJK:n. Toisella kierroksella RoPS matkaa Kuopioon ja kolmannella kierroksella Keskuskentällä pelataan Pohjois-Suomen herruudesta AC Oulun kanssa.

Silmiinpistävää otteluohjelmassa on ottelupäivien epäyhtenäisyys. Liigapelejä pelataan tiistaita ja perjantaita lukuunottamatta kaikkina viikonpäivinä ja saman kierroksen otteluparit kohtaavat toisensa vasta loppukautta kohti samana pelipäivänä. Epäyhtenäisyys johtuu tv-oikeuksista. Liigapelejä näyttävät suorana sekä UrhoTV että Canal+.

RoPSin kotiotteluista harmittavasti vain yksi osuu lauantaille.

 28.4. (to) RoPS-HJK
 2.5. (ma) KuPS-RoPS
 8.5. (su) RoPS-AC Oulu
 15.5. (su) MyPa-RoPS
 21.5. (la) JJK-RoPS
 29.5. (su) RoPS-Honka
 9.6. (to) TamU-RoPS
 12.6. (su) RoPS-Jaro
 16.6. (to) VPS-RoPS
 19.6. (su) RoPS-TPS
 22.6. (ke) IFK Mariehamn-RoPS
 4.7. (ma) Haka-RoPS
 11.7. (ma) RoPS-Inter
 16.7. (la) HJK-RoPS
 24.7. (su) RoPS-KuPS
 31.7. (su) AC Oulu-RoPS
 7.8. (su) RoPS-MyPa
 15.8. (ma) RoPS-JJK
 20.8. (la) Honka-RoPS
 28.8. (su) RoPS-TamU
 11.9. (su) Jaro-RoPS
 18.9. (su) RoPS-VPS
 21.9. (ke) TPS-RoPS
 2.10. (su) RoPS-IFK Mariehamn
15.10. (la) RoPS-Haka
22.10. (la) Inter-RoPS

Matti Hiukka kakkosvalmentajaksi

FC Santa Clausin viime kaudella Ykkösen karsintoihin asti luotsannut Matti ”Bägi” Hiukka liittyy odotetusti RoPSin valmennusrinkiin. Bägi aloittaa liigajoukkueen kakkosvalmentajana ja valmentaa samalla myös RoPSin ja FC Lynxin yhteistä A-nuorten joukkuetta, Rovaniemi A:ta. Bägi aikoo tuoda oman mausteensa ainakin joukkueen erikoistilannepelaamiseen ja haastamaan päävalmentaja John Allenin niin, että uusia näkökulmia aukeaa myös hänelle.

Viime kaudella kakkosvalmentajana toiminut Matti Vikman jatkaa seurassa maalivahtivalmentajana ja Jouko Turpeenniemi joukkueenjohtajana.

RoPS aloitti eilen torstaina harjoittelun uuden päävalmentaja John Allenin komennossa. Harjoituksissa ei ollut suurta vilinää, sillä sopimuspelaajista harjoituksiin osallistuivat vain Janne Turpeenniemi ja Mika-Matti Maisonvaara. Heidän lisäksi mukana oli junioreita RoPSista, Lynxistä ja Jalkapalloakatemiasta sekä viime kaudella PS Kemiä edustanut Tuomas Nikupeteri ja FC Santa Clausissa pelaava Santeri Viitasaari.

Lapin Kansan mukaan lähipäivien ja -viikkojen harjoituksissa taitojaan käyvät näyttämässä useat pelaajat, mukaan lukien Mika Hänninen, joka odottaa vielä lupaa harjoitteluun lääkäriltään.

Helmikuun alussa harjoitusvahvuuteen liittyvät:

 • Mika Huuhtanen
 • Chanda Mwaba
 • Chileshe Chibwe ja
 • Godfrey Chibanga

Helmi-maaliskuun vaihteessa Rovaniemelle palaavat vielä:

 • Stephen Kunda
 • Nchimunya Mweetwa
 • Christopher Musonda ja
 • Jarno Tenkula

Sambialaiset ovat harjoitelleet kotimaassaan Zeddy Sailetin johdolla lukuunottamatta Nchimunya Mweetwaa, joka harjoittelee tällä hetkellä Zescon joukkueen kanssa.

Mika Huuhtanen. Kuva © Hjk.fi

Viime kaudella Klubi 04:n riveissä Ykkösessä torjunut 23-vuotias Mika Huuhtanen on ensi kaudella RoPSin ykkösvahti. Huuhtasen sopimus on yksivuotinen.

Huuhtanen pelasi viime kaudella 24 Ykkösen ottelua HJK:n reservijoukkue Klubi -04:ssä. Hän on kuulunut myös HJK:n liigarinkiin, mistä löytyivät myös suosittelijat Rovaniemelle muuttoon. Entisillä RoPS-vahdeilla Ville Wallénilla ja Jani Vianderilla oli pelkästään hyvää sanottavaa, millä oli iso merkitys Huuhtasen saamiselle.

Mika Huuhtasen saavutuksiin kuuluvat A-nuorten Suomen mestaruudet vuosilta 2004 ja 2005. Hänet tunnetaan äänekkäänä puolustuksen ohjaajana ja johtajatyyppinä.

Mika Huuhtanen
Lempinimi: Monni
Syntynyt 14.9.1986 Espoossa
Pituus: 183 cm
Paino: 78 kg

Matti Vikman kakkosvalmentajaksi

RoPSin kakkosvalmentajan sekä maalivahtivalmentajan tehtäviä hoitaa ensi kaudella ex-maalivahti Matti Vikman. Vikmanin tehtäviin kuuluu edustusjoukkueen valmentaminen sekä junioreiden maalivahtivalmennus.

RoPSin uusi päävalmentaja John Allen lupailee muutoksia seuran toimintaan tuoreessa Uusi Rovaniemi -lehdessä.

Allen kertoo haluavansa osallistua pelaajahankintoihin ja esittää toivomuksen, että ydinpelaajat saataisiin hankittua jo marraskuun aikana. Ydinpelaajiin kuuluvat keskikentän pohja, toppari, hyökkääjä ja maalivahti. Jouluksi Allen aikoo matkustaa kotimaahansa Britanniaan ja vitsailee tuovansa mukanaan uuden Steven Polackin jos sellainen on löytyäkseen. Allenilla on valmiina lista pelaajista, jonka hän aikoo esittää seurajohdolle. Listalla on pelaajia, jotka sopivat hänen pelifilosofiaan ja jotka hän haluaisi tuoda mukanaan Rovaniemelle. Nimistä hän heittää esille Tuomo Könösen, joka sopisi suunnitelmiin keskikentän vahvistamisen osalta, samoin kuin RoPSin oma kasvatti Mika Hänninen. Vasemman pakin tontille hän heittää esille TPS:n Iiro Aallon. Allen saapuu Rovaniemelle tammikuussa ja silloin on aika kartoittaa nuoria pelaajia.

Tuore päävalmentaja haluaa taakseen toimivan ryhmän ammattilaisia. Ideaalinen kakkosvalmentaja on taidoiltaan hyvä, tuntee Rovaniemen ja kaupungin jalkapallokulttuurin ja hänen kanssaan on helppo tulla toimeen. Allen kertoo myös ymmärtävänsä seuran taloudelliset resurssit ja sen, että kunnolliseen fysiikkavalmennukseen satsaaminen tulee pitkällä tähtäimellä halvemmaksi kuin uusien pelaajien hankkiminen loukkaantuneiden tilalle.

Lupaan, että valmennan RoPSista sellaisen joukkueen, joka on vierasjoukkueelle yhtä pelottava, kuin minun pelaajaurani aikana. Silloin katsomoissa oli 2500-3000 katsojaa koko ajan.

Allen yllättyy positiivisesti kuullessaan, että RoPSin ja Lynxin juniorit ovat yhdistäneet voimansa ja että akatemian valmentajana toimii mm. Vesa Tauriainen. Hän sanoo, että A-junioreilla on aina mahdollisuus tulla näyttämään osaamistaan edustusjoukkueen harjoituksiin. Kehityskelpoisimmat pelaajat tulevat pääsemään mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Allen uskoo myös, että nuorten sambialaisten potentiaalissa riittää vielä realisoitavaa.

Minä annan aina kaikkeni ja pelaajien on annettava myös kaikkensa.

Noususta Allen ei uskalla vielä puhua, koska joukkueen rakentaminen on kesken, mutta toteaa, että kolmen joukkoon pääseminen on hyvä saavutus.

UR on haastattellut myös puheenjohtaja Risto Nivaa, joka antaa lupailtuihin muutoksiin oman panoksensa. Nivan mukaan seuran johtoon tulee toimitusjohtaja Jouko Kiistalan rinnalle uusi henkilö, mutta uuden työntekijän titteli ja toimenkuva ovat vielä mietinnässä. Niva uskoo, että John Allen on pitkästä aikaa oikea ammattilainen joukkueen peräsimessä ja lupaa lähteä itse samalla ovenavauksella, jos seura päättää erottaa Allenin kesken sopimuskauden.

Kuva © Veikkausliiga.com

Kuva © Veikkausliiga.com

TPS:n kakkosvalmentajana pitkään toiminut John Allen on Urheilulehden tietojen mukaan nousemassa RoPS:in uudeksi päävalmentajaksi.

”RoPS:in puheenjohtaja Risto Niva ja toimitusjohtaja Jouko Kiistala eivät kiistä eivätkä myönnä Allenin nimittämistä Mika Lumijärven seuraajaksi. Nivan mukaan asiasta saatetaan kuitenkin tiedottaa jo lähipäivien aikana.”

Urheilulehden uutinen