Mika Lahtinen

Mika Lahtinen. Kuva © rops.fi

Kenraaliharjoituksessa eilen AC Oululle 2-0 (2-0) hävinnyt RoPS sai kuin saikin vielä yhden vahvistuksen hyökkäyspäähän Tampere Unitedin raunioista, kun Mika ”Lada” Lahtinen (26) palaa sinisiin.

TamU:n kasvatti pelasi RoPSissa kauden 2006, jolloin hän teki 14 ottelussa 6 maalia. Kaikkiaan liigapelejä Ladalle on kertynyt 106 ja niissä maaleja 18.

Tänään syntymäpäiviään viettävän Lahtisen sopimus on kaksivuotinen. Onnittelut!

Jose Manuel RiveraRoPS on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen viikon testattavana olleen Jose Manuel Riveran (24) kanssa. Manuksi kutsuttu pelaaja antoi erinomaiset näytöt harjoitusotteluissa OPSia ja PS Kemiä vastaan. Taitava meksikaani tulee olemaan ensi kaudella hyvä vahvistus keskikentällä ja erikoistilanteissa.

Seura teki jo valmiiksi jatkosopimuksen myös Tuomo Könösen (33) kanssa, joka on paitsi joukkueen kapteeni myös taistelija henkeen ja vereen. Könösen sopimus jatkuu näin ollen myös kauden 2012.

Hienoja uutisia!

RoPS on solminut sopimukset joukkueen testattavana olleiden Zakaria Abahassinen ja Sphat Qerimin kanssa, kertoo RoPSin verkkosivut. Meksikolainen Jose Manuel Rivera jatkaa edelleen testissä. Sen sijaan tanskalainen Kennie Chopart palaa omaan seuraansa.

Torstaina pelataan Keskuskentällä harjoitusottelu RoPS – PS Kemi Kings. Ottelu alkaa klo 18.00.

RoPSin testattavaksi tulee kaksi uutta pelaajaa – tanskalainen hyökkääjä Kennie Chopart (20) ja meksikolainen keskikenttäpelaaja Jose Manuel Rivera (24).

Kennie Chopart on 185 cm pitkä ja hän tulee Tanskan pääsarjasta Esbjernin joukkueesta, jossa hän on pelannut viisi ottelua ilman maaleja. Hän on Rovaniemellä testattavana kaksi viikkoa. Häntä kuvataan fyysisesti vahvaksi ja aggressiiviseksi hyökkääjäksi.

Jose Manuen Rivera on pelannut mm. Unkarin ja Slovakian pääsarjoissa. Vuodesta 2007 hän edusti Unkarin pääsarjajoukkue Honvedia, mutta oli kaudet 2007 ja 2008 lainalla kotimaassaan Meksikon pääsarjassa. Viimeksi hän on pelannut Deportivo Guamúchilin joukkueessa Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Rivera on pelannut urallaan hyökkääjän, laiturin ja pelinrakentajan tonteilla.

Molemmat testipelaajat on mahdollista bongata huomenna, kun RoPS mittaa uudelleen OPS:n taidot. Viime viikolla RoPS hävisi 2-0 Oulussa. Ottelu pelataan Keskuskentällä klo 12.

Palloliiton kurinpitovaliokunta ilmoitti sulkevansa Tampere Unitedin kaikesta jalkapallotoiminnasta mukaan lukien Veikkausliigan, Suomen cupin ja liigacupin ottelut. Kurinpitovaliokunnan mukaan TamUn singaporelaiselta sijoitusyhtiöltä vastaanottamat lähes 300 000 euroa on rikkonut sääntöjä ja heikentänyt jalkapalloilun mainetta. Seura ilmoitti välittömästi valittavansa päätöksestä.

Aiemmin tänään päätettiin siirtää liigan alku toukokuulle. Ensimmäinen kierros on tarkoitus pelata 6.-8. toukokuuta.

Ilari Raita-Aho RoPSin markkinointipäälliköksi

RoPS on palkannut Ilari Raita-Ahon vastaamaan seuran markkinoinnista. Raita-Aho on toiminut Rovaniemen Ammattikorkeakoululla luennoitsijana sekä FC Lynx Napapiiri Ry:n Johtokunnan jäsenenä.

Lähde: RoPS.fi

Tällä viikolla joukkueen vahvuuteen liittyy vielä kaksi uutta testipelaajaa.

Thomas Götzl

Thomas Götzl. Kuva © rops.fi

RoPSin kiireinen pelaajarungon rakentaminen jatkuu. Tänään RoPS tiedotti tehneensä sopimuksen Thomas Götzlin (20) kanssa. Götzl tulee Rovaniemelle vielä tällä viikolla saksalaisesta SpVgg Weidenin joukkueesta.

Thomas Götzl on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa alle 17-, alle 18- ja alle 19-vuotiassa ja hän kuuluu nykyisin Suomen alle 21-vuotiaiden ryhmään.

John Allen kehuu RoPSin sivuilla Götzliä lupaavaksi pelaajaksi, joka tulee hyvätasoisesta sarjasta. Hän on vahva puolustaja ja hyvä niin ilmatilassa kuin yksi vastaan yksi -tilanteissakin.

Götzl on SV Wacker Burghausenin pelaajaprofiilin mukaan 185 cm pitkä ja painaa 78 kg. Hänen aikaisempia seurojaan ovat: TSV Königstein, 1 FC Nuremberg, SpVgg Greuther, FC Hansa Rostock ja SpVgg Weiden. Hänen suosikkipelaajansa on Xavi ja suosikkiseuransa FC Barcelona.

Lähde: RoPS.fi