Henrik Ojamaa

Henrik Ojamaa debytoi RoPSin paidassa.

Jo 11 ottelua ilman voittoja ja liigajumboksi pudonnut RoPS matkusti FC Interin vieraaksi etsimään parempaa pelivirettä. Joukkueelta oli sivussa pitkä liuta pelaajia (Götzl, Rivera, Muinonen, Isteri, Qerimi, Gröhn), mutta mukaan saatiin peliluvan saanut virolainen Henrik Ojamaa.

RoPS aloitti ensimmäisen jakson ainakin odotuksiin nähden varsin pirteästi. Vaikka FC Inter pitikin enemmän palloa, sai RoPS rakennettua tällä kaudella valitettavan harvinaisiksi jääneitä hyökkäyksiä. Vieraat olivat siirtyä jopa johtoon ottelun 13. minuutilla, kun Mika Lahtinen poimi pystysyötön ja laukoi tulisesti, mutta Interin maalivahti Markus Bahne venyi. Pari minuuttia myöhemmin Severi Paajanen sai yhden Interin vaarallisista pystysyötöistä linjan taakse. Kilpajuoksu Etchu Taben kanssa päättyi kuitenkin Paajasen näyttävään sukellukseen ja erotuomari näytti hyökkääjälle korttia. Hallinta siirtyi jakson loppua kohden enemmän kotijoukkueelle. 38. minuutilla Federico Scoppa nakkasi vasemmalta laidalta keskityspallon, jonka korkeimmalle noussut Paajanen pukkasi sisään.

Toisella jaksolla RoPSin ryhti katosi täysin ja joukkueella tuntui olevan vaikeuksia päästä edes vastustajan puoliskolle. Joukkue tyytyi (tai joutui) Mika Ojalan ja Henri Lehtosen prässin vuoksi nakkomaan vain pitkää palloa, jotka hävittiin poikkeuksetta. 2-0 tuli 66. peliminuutilla, kun Alex Nyom lähti turhaan vastaan pieneen kulmaan ajautunutta Joni Kaukoa. Nyom kaatoi Kaukon ja Ojala veti pallon pilkulta alakulmaan. 80. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Timo Furuholm veti hyvin kohti maalia ja Lehtonen siirsi reboundin helposti verkkoon. Ottelun lopussa Lada pääsi vielä läpiajoon, harhautti Bahnen, mutta ajautui sitten liian pieneen kulmaan ja Inter-pakit ehtivät maalille. Loppuun ehti sattua vielä epäselvä tilanne, jossa Etchu Tabe ilmeisesti astui maassa maanneen Ojalan päälle ja erotuomari ajoi jenkin suoralla punaisella kentältä.

++ Henrik Ojamaa – Todella pirteitä juoksuja. Huomaa, että on nälkäinen pelaaja. Tällainen kaveri tarvitaan vielä molemmille laidoille.
+ Etchu Tabe – Väänsi voiton Frank Jonkesta. Pelin lopussa tullut punainen erikoinen.
+ Sakari Saarinen – Hyvä liike ja taistelu pitäisi saada tartutettua myös muille. Pallonmenetyksiä, koska muut ei hae pallottomana paikkaa.
– Abahassine – Menetti pallon lähes aina, lukuisia harhasyöttöjä.

Pelaatko futista tai urheiletko muuten? Alennuskoodi 101 -sivustolta löydät koko joukon alennuskoodeja netissä toimiviin urheilukauppoihin, kuten Stadiumille, Budget Sporttiin, Fitnesstukkuun ja moniin muihin nettikauppoihin. Koodeilla saat alennuksia tai muita etuja, kuten ilmaisen toimituksen, kun muistat vain etsiä sellaisen netistä käsiisi ennen tilaamista.

RoPS pelasi tänään viikon lepojakson jälkeen vieraissa Hakaa vastaan. Ottelun ainoista maaleista vastasivat Mika Hänninen ja Tuomo Könönen, mutta valitettavasti molemmat maalit tulivat omaan päähän. Tavoitellut vieraspisteet jäivät näin Valkeakoskelle maalein 2-0 (2-0).

RoPSilta olivat sivussa Etchu Tabe ja Mika Gröhn, joten pelikiellosta palannut Tuomo Könönen pelasi topparina rinnallaan Ville Syväjärvi. RoPS aloitti ottelun vahvemmin, mutta pian hallinta kääntyi pian isännille, eikä vierailla ollut koko loppupeliin sanomista. Syvis oli topparin tontilla jatkuvasti vaikeuksissa ja vain Hakan Pekka Sihvolan heikko viimeistely piti tilanteen tasoissa. 27. minuutilla Haka sai kuitenkin vaparin, joka päätyi vasemmalle Regillio Nooitmeerille. Mika Hänninen laittoi polvensa laukauksen eteen ja pallo pomppasi ohi Alex Nyomin vartioiman maalin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Haka tuli jälleen Jaakko Juutin johdolla vasemmalta. Juuti keskitti, Könönen liukui pallon eteen, mutta tuli samalla ohjanneeksi pallon etukulmasta jo toistamiseen omiin ja tilanne oli jo 2-0. Omasta maalista huolimatta Könönen oli RoPSin paras. Kapteeni tuntuu olevan Turpeenniemen ohella ainoa aktiivisesti karvaava ja täysillä tilanteisiin menevä pelaaja. Harmi, että Tabe oli tänään sivussa, sillä Könösen tyyppistä pelaajaa kaivattaisiin keskikentälle. Esim. vielä harkkapeleissä hyvin pelannut Hänninen oli tänään täysin kuutamolla. Hoopi ei saanut montaakaan syöttöä omille ja vaikuttaa pallottomana laiskalta. Allen yritti herätellä joukkuetta toisella jaksolla vaihtamalla ensin Syväjärven ja Götzlin paikkoja keskenään ja edelleen vaihtamalla kentälle nuoret Bergin, Alosen ja Qerimin, mutta tuloksetta.

Torstaina Rovaniemelle tulee vieraaksi kärkiporukoista TPS. Tämänpäiväisestä esityksestä ei voi muuta kuin parantaa!

 

RoPS on aloittanut kauden 2011 todella vahvasti. Viiden kierroksen jälkeen joukkueella on jo kaksi voittoa (Jaro ja MyPa), tasuri (MIFK) ja kaksi tappiota (JJK ja Honka). En ole ehtinyt muiden kiireiden takia kirjoittelemaan otteluraportteja, mutta kaikki matsit on kuitenkin nähty. Myös eilinen 0-4 voitto MyPasta tuli Urholta katsottua. Terveisiä vaan ”länsilaian kasvatille”. 🙂

RoPS on kärsinyt viime päivinä loukkaantumisista ja lisäksi Tuomo Könönen kärsi kauden ensimmäistä pelikieltoaan, joten pakkaa oli jouduttu jälleen hieman muuttamaan. Tabe palasi omalle tontilleen toppariksi ja sai rinnalleen ensimmäisen liigapelin pelanneen Lahdenmäen. Kemijärven Hyypiä esiintyikin ottelussa erinomaisesti. Ulottuvana pelaajana hän katkoo hyvin hyökkäyksiä, menee tilanteisiin aina täysillä, eikä pääpelissäkään ole moitittavaa. Joskus liukutaklaukset alueen sisällä ovat vähän pelottavia, mutta tälle miehelle kun saadaan vielä lihasta, niin hyvä tulee. Myös Tabe oli eilen päällikkö, mutta samaa ei voi sanoa laitapuolustajista (Turpeenniemi ja Gröhn), joilla oli huonompi päivä. MyPa tuli eilen molemmilta laidoilta liian helposti läpi.

Ensimmäinen jakso oli eilen RoPSin hitusen vahvempaa alkua lukuunottamatta MyPan pallollista hallintaa. Vaikka puolustus toimiikin hyvin ja Lada Lahtinen tekee kärjessä paljon töitä laajalla säteellä, ei RoPS pääse luomaan tilanteita, kun pallo on koko ajan vastustajalla. Keskikenttä on ilman Könöstä aivan liian pehmeä. Prässi on olematonta ja vastustaja saa pyöritellä peliä miten haluaa. Onni onnettomuudessa oli MyPa-pakki Antti Koskisen syöttö omalle maalivahdilleen, joka jäi märällä kentällä lyhyeksi. Lahtinen pääsi nappaamaan pallon välistä ja tsippasi sen alueen ulkopuolelle vastaantulleen Mika Johanssonin käteen. Tilanteesta veskarille suora punainen ja peli oli RoPSin. Ensimmäisen maalin jakson loppuun iski Muinosen esityöstä  Manu Rivera upealla laukauksella paristakympistä.

MyPa ei luovuttanut, vaan painoi päälle tasoitusta hakien. Korkealta karvaaminen avasi paikkoja vieraille, joka kyttäsi nyt jokaista virhettä. Virheitä tulikin ja niistä RoPS pääsi ylivoimahyökkäyksiin, mitkä näyttivät toimivan hyvin. Heti toisen jakson alkuun Lahtinen karkasi puolustajilta ja jätti taaksepäin Eetu Muinoselle, joka laukoi 0-2. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Götzl nousi laidalta, jätti Lahtiselle, joka veti pallon yläkulmaan 0-3. RoPS lisäsi lukemat vielä 0-4:ään Abahassinen karattua helposti MyPa-pakeilta ja survottua pallon ohi Antti Kuismalan. Ottelun lopussa RoPS-veskari Alex Nyom näytti loukkaavan jalkansa ja Tabe joutui lopulta antamaan jopa maalipotkut. Varamaalivahtia ei ollut edes mukana, joten Nyom pelasi tuskaisa ilme naamallaan ottelun loppuun. Toivottavasti loukkaantuminen ei ole vakava.

Bumajen tähdet:
*** Tabe
** Lahtinen
* Lahdenmäki


       Lahtinen
Isteri  Hänninen  Rivera Muinonen
        Götzl
Gröhn Lahdenmäki Tabe Turpeenniemi
        Nyom

RoPS pelasi näillä näkymin viimeisen harjoitusottelunsa ennen liigakauden alkua Ykkösen PS Kemi Kingsiä vastaan. Kotijoukkueen peli pyöri nyt huomattavasti viimeviikkoista OPS-peliä mallikkaammin. Hienoisesta hallinnasta huolimatta maaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivätkin kokeilemaan useampaan otteeseen maalikehikoita.

RoPSin kokoonpano hakee vielä lopullista muotoaan. Tänään kärjessä aloittivat kaksi maalia FC Santa Clausin verkkoon tehnyt Etchu Tabe ja vastikään sopimuksen allekirjoittanut Zakaria Abahassine. Näin ollen Tuomo Könönen laskeutui toppariksi ja keskikentän keskustaa miehittivät vielä testattavana oleva Jose Manuel Rivera ja Mika Hänninen. Ensinmainittu antoi jälleen hyviä näyttöjä ollen kentän paras. Rivera liikkuu ja hakee paikkaa aktiivisesti, syöttää tarkasti ja antaa erinomaisia vapareita. Mikäli meksikolainen ei ole seuralle liian kallis, niin sopimusta vaan kouraan ja äkkiä. Riveran hyvyyttä tai ei, mutta Mika Hänninen jäi tänään hieman näkymättömäksi. Myös Tabe pelasi Kemin tiivistä puolustusta vastaan ihan hyvin, muttei tunnu oikein ehtivän palloihin, ellei satu pääsemään Tabelle parhaiten sopiviin ”vääntöpalloihin” tai lähde haastamaan puolustusta jo keskialueelta. Laitapelin osalta oli mukavaa nähdä laitapuolustajien Mika Gröhnin ja Janne Turpeenniemen osallistuminen hyökkäyksiin. Laiturit Eetu Muinonen ja Jaakko Isteri ovat molemmat aktiivisia ja hyvin liikkuvia pelaajia. Musondamaisia 1 vs 1 -haastoja ei juurikaan nähdä, mutta etenkin Isteri leikkaa usein keskelle ja kokeilee hyvää laukaustaan.

Parempaan suuntaan on menty, mutta hyökkäykseen tarvitaan vielä vahvistus tai useampi, jos ensi kaudella meinataan pisteitä metsästää.

Bumajen tähdet:
*** Rivera
** Könönen
* Isteri

    Abahassine   Tabe
       Rivera
 Muinonen          Isteri
       Hänninen
 Gröhn  Götzl  Könönen Turpeenniemi
        Nyom

Vaihdot: Götzl <-> Berg kärkeen, Tabe toppariksi, Gröhn <-> Qerimi,
     Muinonen <-> Vesala, Abahassine <-> Alonen

RoPS pelasi tänään harjoitusottelun Ykkösen OPSia vastaan. Odotukset olivat korkealla, koska päävalmentaja John Allen oli luvannut, että tänään mennään samalla ykkösmiehistöllä, jolla lähdetään tulevaan liigakauteen. Mukana oli myös kaksi uutta testimiestä Kennie Chopart ja Jose Manuel Rivera, jotka olivat molemmat avauksessa. Sivussa olivat Ville Syväjärvi ja Mika Hänninen.

Allen oli laittanut kärjessä ja laiturin tonteilla tavallisesti nähdyn Kim Alosen vasemmaksi laitapakiksi, kun Albin Granlund on edelleen toipilaana. Kokeilu epäonnistui ja Alonen oli pakin tontilla aivan hukassa. OPSin ensimmäinen maali tuli kulmapotkusta, kun kotijoukkueesta kukaan ei pitänyt lyhyttä ja pallo saatiin pelattua helposti maalinsuulle. Kärjessä pelannut meksikolainen Rivera puski pian tasoituksen, mutta maali hylättiin paitsiona.

Toiselle jaksolla Mika Gröhn laskeutui pakiksi ja puolustuspeli rauhoittui jonkin verran. Sen sijaan RoPSin pelinavaukset olivat käsittämättömän huonoja. OPS sai monta kertaa katkaistua hyökkäykseen lähdön jo ensimmäisen syötön (tai Alex Nyomin heiton) kohdalla ja 0-2 syntyikin puolustuspään omasta virheestä. Thomas Götzl osoittautui kaksinkamppailuissa vahvaksi pelaajaksi, mutta pelinavauksissa ja sijoittumisessa on nuorella miehellä vielä parannettavaa. RoPS sai kavennettua ottelun 1-2:een Riveran hienolla vaparilla paristakympistä. Peli meni pian rikkonaiseksi. Kärkeen nostettu Etchu Tabe sai aikaan vielä pienimuotoista kaaosta hyökkäyksessä, mutta maaliin palloa ei saatu. OPS laukoi loppulukemat vielä 1-3:een.

Liigaporukalta ei vielä näytetä.

Testimiehet lyhyesti:
Jose Manuel Rivera: Tekninen ja hyvin liikkuva pelaaja. Antoi hyvät näytöt tänään. Könösen ohella RoPSin parhaita. Ehdottomasti jatkoon.
Kennie Chopart: Juoksi pari kertaa alussa terävästi pystyyn. Vahva, mutta kankean oloinen.
Shpat Qerimi: Osallistuu peliin laiskasti. Ei jatkoon.
Abahassine: Edellistä huomattavasti pirteämpi tapaus.

     Chopart  Rivera 

Gröhn  Könönen  Isteri  Muinonen

Alonen  Götzl  Tabe  Turpeenniemi
        Nyom

Vaihdot: Alonen <-> Abahassine, Muinonen <-> Qerimi
heinä
27

TPV – RoPS 0-3